Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΕ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

Στις 6 Δεκεμβρίου δολοφονείται ο δεκαπεντάχρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος από το μπάτσο Επαμεινώνδα Κορκονέα. Αυτό το περιστατικό κάθε άλλο παρά μεμονωμένο είναι, καθώς οι περιπτώσεις κρατικών δολοφονιών που γίνονται γνωστές ή αποσιωπούνται είναι πολλές. Δολοφονίες μεταναστών, "εξοστρακισμοί" και εργατικά ατυχήματα. Το γεγονός της δολοφονίας έγινε αφορμή για να ξεσπάσουν γενικευμένες κοινωνικές συγκρούσεις που έχουν ως βαθύτερα αίτια την αντίδραση στην καθημερινή βία και καταπίεση που βιώνουμε. Η φτώχεια, η ανισότητα, η καταστολή, η επιτήρηση, η κρατική τρομοκρατία, η κατάχρηση εξουσίας, η δημιουργία κλίματος εκφοβισμού από τα ΜΜΕ, η εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ζωής, πυροδοτούν μια άνευ προηγουμένου κοινωνική εξέγερση στην οποία στεκόμαστε αλληλέγγυοι. Γνωρίζουμε καλά πως το κράτος στις περιπτώσεις που δεν είναι ικανό να ελέγξει την κατάσταση χρησιμοποιεί τους βοηθητικούς μηχανισμούς του. Έτσι οι παρακρατικοί εν είδει «αγανακτισμένων πολιτών» ξυλοκοπούν και μαχαιρώνουν αγωνιστές ενώ τα ΜΜΕ «συγκαλύπτουν» και λασπολογούν υπερτονίζοντας την ιδιοκτησία ως αξία.

Προχωράμε σε καταλήψεις και προτείνουμε λαϊκές συνελεύσεις ανοιχτού χαρακτήρα οι οποίες λειτουργούν αυτo-οργανωμένα και αντι-ιεραρχικά. Αποσκοπούμε στην συσπείρωση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων με στόχο την δημιουργία μιας κοινής βάσης για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Θεωρούμε ότι η λαϊκή συνέλευση αποτελεί ένα ισχυρό όπλο ενάντια στην λογική που αντιμετωπίζει την πολιτική ως πεδίο «ειδικών». Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική ως πεδίο της γνώμης, όπου οι γνώμες όλων είναι ισότιμες. Με αυτό το σκεπτικό συμμετέχουμε στη κατάληψη του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας ως χώρο ελεύθερης έκφρασης, αντιπληροφόρησης, αδιαμεσολάβητης δράσης και αλληλεγγύης.

Ας γίνει το συγκεκριμένο ξέσπασμα, έναυσμα για αυτοοργάνωση και περαιτέρω μαζικές κινητοποιήσεις. Ας ξεπεράσουμε τη διαμαρτυρία και ας αποφύγουμε απλά να ξαναγυρίσουμε για άλλη μια φορά στην καθημερινότητά μας. Το γεγονός της δολοφονίας να αποτελέσει παρακαταθήκη και η απάντηση σε αυτή να έχει συνέχεια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατάληψης Τεχνών Ήχου και Εικόν­­­ας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου